7 Ekim 2010 Perşembe

Üniversiteleri ‘SİVİL’ leştirmeyeceğiz!

YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan , üniversiteleri kolluk kuvvetleri ve sivil polislerle donatarak, özgür ve demokratik bir ortamın varlığını sağlayacakmış.

Fotoğraf: Radikal



















İl valiliklerine gönderilen yazıda, bölücü ve yıkıcı faaliyetlerin hareket alanlarının daraltılması amacıyla, stant ve bilgilendirme masalarının açılmasının zorlaştırılmasından kamera sisteminin yaygınlaştırılmasına kadar, bir dizi sözde tedbirin alınması gerektiği ifade ediliyor.

12 eylülün en önemli vesayet kurumlarından biri olan YÖK'te , zihniyet hâlâ değişmedi.

Bu haliyle, YÖK’ün varlığının inatla sürdürülmek istenmesi de ‘12 Eylül ile hesaplaşma’, ‘demokrasi’ gibi söylemleri bolca kullanan AKP zihniyetinin samimiyetsizliğini gösteriyor. Daha geçen günler de "YÖK'ü kaldırmayı düşünmüyoruz" diyen başbakanın ardından karşımıza YÖK tarafından çıkarılan böylesi bir uygulama, bizlere "YÖK artık daha neler" dedirtiyor.

Özel güvenlik görevlileri, sivil polisler, kameralar, parmak izi uygulamalarıyla öğrencileri gözetlenecek, denetlenecek nesneler olarak kurgulayan, üniversiteleri adeta karakol haline dönüştürmeye çalışan zihniyetin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Her an soruşturulma, gözaltına alınma, fişlenme tehlikesi altındaki öğrencilerin özgürce düşünce üretmesi mümkün değildir.

AKP hükümetine, üniversitenin her tür fikre açık, hayatı soran sorgulayan, ezberleri bozan, adı üzerinde evrensel kent olduğunu, denetlenerek kontrol altında tutulduğu takdirde üniversite olmaktan çıkarılacağını hatırlatırız.

‘Güvenli olmayan üniversitede özgür düşüncenin çıkmasının olanaksızlığından’ dert yakınan YÖK’e, biz öğrencileri düşündüğü için çok teşekkür ederiz; ancak üniversitelerin özgürleştirici, demokratik alanlar haline gelmesi mücadelesini kendilerine emanet edemeyeceğiz.

Üniversitelerimizi polisler değil, biz öğrenciler sivilleştireceğiz.


EDP GENÇ
7 Ekim 2010

1 yorum:

  1. Daha dün aynı karanlık duvarlar arasında ki siluete bakmıyor muydunuz? Bu gün değişen ne? Neden şikayetçisiniz ki, demokrasiye bir tuğlada siz koymadınız mı?

    http://halkingunlugu.blogspot.com/

    YanıtlaSil