1 Ekim 2010 Cuma

Statükoya Geçit Vermeyeceğiz!

"12 Eylül 1980 darbesi hem neoliberalizmin uygulamaya konulması hem de siyasetin etkisizleştirilmesi bakımından başarıya ulaşmış, toplumun tüm katmanlarını siyasetsizleştirmişti. Bizler 12 Eylül darbesini canlı yaşamasak da dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren bu rejimin prangalarını ayağımızda bulduk. 28 Şubat’a, 27 Nisan’a tanıklık ettik. 12 Eylül rejiminin bizzat mağdurlarıyız ve görülecek hesabımız var.

Referandum sonuçları Türkiye toplumunun vesayet rejimiyle derdi olduğunu, değişim arzusunu açıkça göstermiş; ‘Sivil darbe’, ‘Ülke bölünüyor!’ tezlerine itibar edilmeyerek 12 Eylül ile hesaplaşmak için büyük bir halk iradesi ortaya konmuştur.

Sıra MGK, YÖK, seçim barajı gibi tüm 12 Eylül kurumlarının ortadan kaldırılmasında; yeni, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasanın oluşturulmasındadır. Şimdi, tüm halk kesimleriyle darbe anayasasının tamamen değiştirilmesi, hayatın her yerine sinmiş olan 12 Eylül rejiminden arınmanın gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin 13 Eylül’den itibaren pek çok ilde yaygın biçimde 12 Eylül suçlularının yargılanması için başlattığı hukuki mücadelenin sonuca ulaştırılması için ısrarcı ve inatçı olacağız.

EDP Genç olarak okullarda, kampüslerde 12 Eylül darbecilerinin yargılanması, 12 Eylül rejimiyle hesaplaşılması ve yeni bir anayasanın oluşturulması için demokrasiden yana olan sesi büyüteceğiz. Üniversiteleri statükocu güçlerin yuvaları olmaktan çıkaracağız.

Eşitlik, özgürlük, demokrasi isteyen gençler olarak vesayetçi sistemin ve darbelerin izlerini silmek için demokrasi cephesini genişleteceğiz."


EDP GENÇ
26 Eylül 2010 - Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder