30 Aralık 2010 Perşembe

SUÇLU DEĞİL ÖĞRENCİYİZ!


İstanbul Üniversitesi yönetiminin talebi üzerine mahkeme polise bir yıl boyunca üniversitede arama emri verdi. ‘Özgür ve güvenli üniversite’ kapsamında sivil polislerle donatılan üniversitede yine bütünüyle öğrencilerin güvenliği düşünüldüğü için (!) polisler istedikleri gibi arama yapabilecekler.

İstanbul’da Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde kantin fiyatlarına getirilen zammı boykot etmek isteyen liselilerin okul yönetimince polise teslim edilmesi, Esenyurt Halil Akkanat Lisesi’nde okul çıkışı Erdal Eren’i anmak isteyen öğrencilere soruşturma açılması ve son olarak İstanbul üniversitesi öğrencileri için alınan karar ülkemizin demokratik olgunluğun kıyısına dahi erişemediğini göstermektedir.

‘Tek bayrak, tek millet, tek vatan’ diyenler tek tip üniversite, tek tip öğrenci istiyor. Ancak hükümet açısından kötü haber şu ki öğrenciler, karşılığı gaz bombası, gözaltı, soruşturma da olsa bu duruma direnmeye devam edecek.

Üniversite yönetiminin başvurusu ve Sulh Ceza Hakiminin arama iznini vermiş olması, açıkça ‘öğrenciler potansiyel suçludur’ anlamına geliyor. Bu köhnemiş zihniyetin hâlâ egemen olması bir yana alınan karar, bir insan hakları ihlâlidir.

Üniversitemize özgürce girebilmek en doğal hakkımızdır. Üniversite yaşamında baskıyı artırmayı hedefleyen bu kararın gerek siyasi gerek hukuki açıdan peşini bırakmayacağız.

EDP Genç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder