7 Aralık 2010 Salı

AKP hükümeti Gençsenlilere yapılanın hesabını vermelidir

                                                                                                                           
GELECEĞİMİZ HAKKINDA SÖZ, YETKİ VE KARAR HAKKIMIZI HİÇBİR BASKI ENGELLEYEMEYECEK!

4 Aralık Cumartesi günü Dolmabahçe’de Başbakan’ın YÖK üzerine rektörlerle yaptığı ikinci toplantıya katılmak isteyen öğrencilere uygulanan tutuma ibretle tanıklık ettik.

YÖK’ün ismi ve logosunu değiştirip ‘mütevelli heyet’ ile sermayenin üniversiteye entegrasyonunu tamamlayarak üniversitelerin özerkleştirileceğini, demokratikleştirileceğini sananlara öğrenciler kendi taleplerini içeren bir raporu sunmak istediler. Üniversitelerin ve YÖK’ün geleceğinin konuşulduğu toplantıya üniversite öğrencilerinin sözlerini iletmek isteyenler acımasız biçimde polis şiddetine maruz kaldı.

Gençsenli arkadaşlarımıza yapılan saldırı AKP hükümetinin demokrasi söyleminde ne kadar ‘tutarlı’ olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Gençsenli arkadaşlarımıza uygulanan şiddet, hamile bir arkadaşımızın bebeğini düşürmesine sebebiyet verecek derecedeki vahşet, suçsuz yere gözaltına alınmalar, öğrencilerin söz ve karar haklarını gasp etmekten başka bir şey değildir.

Başta Hüseyin Çapkın ve hiçbir uyarı yapmaksızın çevik polislere ‘saldırın’ emrini veren Beyoğlu Emniyet Müdürü Gökhan Özsavaş olmak üzere İstanbul polisi ve bütün bu uygulamalara göz yuman AKP hükümeti Gençsenlilere yapılanın hesabını vermelidir.

Gaz bombası atarak, coplayarak, döverek öğrenciler asla susturulamaz.

Geleceğimizi belirleyen kararlar biz olmadan alınamaz.

Dört yanı copla, baskı ve şiddetle örülü kof demokrasi anlayışı bu ülkeye yakışmıyor. Biz ‘herkes için demokrasi’ diyenler, öğrencilerin yaşamlarını etkileyecek her konuda söz ve karar sahibi olduğu demokratik bir ortam istiyoruz. Sahtesini değil, gerçek demokrasi istiyoruz.

Geleceğimizi ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkımız için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz!

EDP GENÇ
(EDP Genç Türkiye Meclisi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder