13 Aralık 2010 Pazartesi

EDP Genç: Paşa Paşa Yargılanacaksınız Netekim!


Eşitlik ve Demokrasi Partisi İstanbul Gençlik Meclisi, Erdal Eren’in ölüm yıldönümünde başta Kenan Evren olmak üzere 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanması için suç duyurusunda bulundu.
Adliye önünde ‘Paşa Paşa Yargılanacaksınız Netekim’ yazılı pankart açan gençler, yaptıkları basın açıklamasında 12 Eylül darbecilerinin toplumun vicdanında ve hukukun karşısında yargılanması için, adalet için mücadeleyi ısrarla sürdüreceklerini vurguladılar.

ERDAL EREN UNUTULMADI
EDP Genç adına basın açıklamasını okuyan Cihan Erdal, “Bugün, Erdal Eren’in ölüm yıldönümü. 13 Aralık 1980’de 12 Eylül darbecileri tarafından düzmece bir kemik raporuyla, yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in hesabını sormak için buradayız. ‘Asmayalım da besleyelim mi?’ diyen Kenan Evren’in yargılanması için buradayız.” dedi.

AKP BİR TEK ADIM ATMIYOR
“12 Eylül 2010 referandumu öncesinde darbecilerle derdi olduğunu söyleyen AKP hükümeti, evet oylarının çoğunluğuna rağmen Kenan Evren ve arkadaşlarını yargılamak için bir tek adım atmadı. İşi AKP karşıtlığından ibaret olan ana muhalefet ise demokrasiden yana ses çıkarmak yerine statükonun bekçiliğine devam ediyor.” diyen Erdal, “Biz, EDP Genç olarak yaşamımızda hâlâ boğuştuğumuz darbeci zihniyet ile hesaplaşmakta, darbecileri yargılamakta kararlıyız. Çünkü geçmişi unutmadık, çünkü daha iyi bir gelecek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının tam metni:
PAŞA PAŞA YARGILANACAKSINIZ NETEKİM!

12 Eylül askeri darbesi ile gelen YÖK, 29 yıldır 12 Eylül düzenini üniversitelerde sürdürüyor. Bizler okullarımızda, kampüslerimizde, hayatımızın pek çok yerinde bu düzenin soluğunu ensemizde hissediyoruz.
Anadilde eğitim hakkını savunanlara soruşturmalarla, copla, şiddetle yanıt veriliyor. Başbakan Erdoğan Almanya’daki Türklerin anadilde eğitim hakkını savunurken, konu Kürtlerin anadilde eğitim hakkı olduğunda yan çiziyor, âdeta demokratlığının sınırlarını gösteriyor. Başörtülü kadınların üniversiteye girişlerindeki engellerin kaldırılması için ise hâlâ yasal bir güvence sağlanmış değil.

Bizler, ilköğretimden başlayarak ırkçı, ayrımcı, tek tipçi ders müfredatlarından geçiriliyor, zorunlu din dersi ve milli güvenlik bilgisi derslerini almak durumunda bırakılıyoruz. Parasız eğitim isteyen öğrenciler ise tehlikeli görülüyor. Parçası olduğumuz kurumların yönetiminde söz ve karar hakkımız yok, üniversite yönetimi ne derse o! Özerk ve demokratik üniversite talep edenler, ‘Başka bir üniversite mümkün’ diyenler sivil polisle, ÖGB’yle karşılaşıyor.

Bir yandan YÖK’ün reforme etmekten bahsedenler diğer tarafta öğrencilere polis copunu, kimyasal gazları reva görüyor.

Temelinde insanın, toplumun değil devletin kutsallığının, bekâsının ve paranın yer aldığı zihniyetin cenderesinden kurtulmaya çalışan, eşitlik, özgürlük , adalet isteyen gençler olarak bu düzenin baş mimarlarından, 12 Eylül darbecilerinden hesap sormak için buradayız.

Bugünün bir anlamı daha var! Bugün, Erdal Eren’in ölüm yıldönümü. 13 Aralık 1980’de 12 Eylül darbecileri tarafından düzmece bir kemik raporuyla yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’in hesabını sormak için buradayız. ‘Asmayalım da besleyelim mi?’ diyen Kenan Evren’in yargılanması için buradayız.

12 Eylül 2010 referandumu öncesinde darbecilerle derdi olduğunu söyleyen AKP hükümeti, evet oylarının çoğunluğuna rağmen Kenan Evren ve arkadaşlarını yargılamak için bir tek adım atmadı. İşi AKP karşıtlığından ibaret olan ana muhalefet ise demokrasiden yana ses çıkarmak yerine statükonun bekçiliğine devam ediyor.
Biz, EDP Genç olarak yaşamımızda hâlâ boğuştuğumuz darbeci zihniyet ile hesaplaşmakta, darbecileri yargılamakta kararlıyız. Çünkü geçmişi unutmadık, çünkü daha iyi bir gelecek istiyoruz.

Bugün başta Kenan Evren olmak üzere tüm 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. 12 Eylül darbecilerinin toplumun vicdanında ve hukukun karşısında yargılanması için, adalet için mücadelemizi ısrarla, inatla sürdüreceğiz.

EDP GENÇ İstanbul Meclisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder