26 Ağustos 2010 Perşembe

BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTELİM!

Simin Gürdal

Kürt sorununda çözüm için;
BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTELİM!

Açılım süreci, Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümünü isteyenlerin umudunu yükseltmişti. Bu sefer “çözülüyor galiba” derken, kanla beslenen milliyetçilerin sesi tekrar daha yüksek çıkmaya başladı.

Ne var ki Kürtlerin eşit yurttaşlık talebini görmeyen, inkar ve imhaya dayalı savaş politikaları şimdiye kadar Kürt sorununu çözemedi. Demokratik çözüm isteyenleri yok ederek, sindirerek sorunu hasır altı etme girişimi toplumsal gelişimi tıkamaktan başka bir işe yaramadı. Açılım sürecinin kendisi bile bunun itirafıdır.

MHP, CHP gibi savaş çığırtkanı partiler yaşananları AKP'nin açılım sürecine bağlıyor. AKP de daha hiçbir gerçek ve somut adım atmadan savaş çığırtkanları kervanına katılıyor. Hükümet ve muhalefet arasında “kim daha milliyetçi” yarışı son derece tehlikeli bir sürecin yolunu döşüyor.

Bu gidişat bizi ancak daha fazla kanın dökülmesine, daha fazla Türk ve Kürdün ölmesine, toplumsal kaynakların iş, okul, hastane, depreme dayanıklı konutlara değil daha fazla tank, tüfek ve Heron uçaklarına aktarılmasına götürür. Bunun kazananı ancak savaşı yönetenler ve bundan beslenenler olur. Türk’ü, Kürd’ü, Alevisi, kadını ve erkeği, heteroseksüel ve eşcinseli, emekçi ve yoksulları kaybeder. Demokrasi ve refah beklentilerimiz generallerin ve Ergenekoncuların duvarına çarpar.

Kürt sorunu acilen “terör” meselesinden çıkartılıp barışçıl, demokratik bir siyasi çözüm eksenine oturtulmalı. Bunun için de silahlar karşılıklı olarak susmalı. “Savaş” naraları atan AKP, CHP ve MHP toplumsal barışın kılavuzu olamazlar. Tek yaptıkları gidişatın iplerini generallere teslim etmek.

EDP ile barışçıl, demokratik ve siyasi bir çözüm sürecinin aktif öznesi olalım.

Barışın sesini birlikte yükseltelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder