6 Eylül 2010 Pazartesi

EDP Genç Forumu (29-30 Ağustos 2010)

Forumun ilk gününde EDP Genç olarak önümüzdeki dönem yapacağımız çalışmaları ve öğrenci sendikası ile ilişkilerimizi değerlendirdik.

  1. EDP'nin gençlik alanına yönelik daha net bir politika geliştirebilmesi için gençlerin sorun ve ihtiyaçlarına dönük bir araştırma yapılması,
  2. EDP ve EDP Genç tanıtım broşürleri hazırlanarak tanıtım ve üye kampanyası yapılması,
  3. Önümüzdeki bir yıl içinde tüm illerde en az bir panel/paneller örgütlenmesi,
  4. Bulunduğumuz alanlarda iki haftada bir dışa açık konulu toplantılar yapılması,
  5. EDP Genç'in siyasi çalışmalarında yerel inisiyatifleri ön plana alan bir yaklaşımı esas alarak gençliğin akademik demokratik mücadelesinin bir alanı olarak gördüğü sendikal çalışmalara destek vermesi,
  6. Lise çalışmalarının liseli arkadaşların inisiyatifine bırakılması gerektiği konusunda ortaklaşıldı. Liseli arkadaşların - Zorunlu din derslerinin kaldırılması için broşür hazırlanması ve kampanya yapılması, üniversite tanıtım turları düzenlenmesi, kitap kampanyası yapılması, öğrenciler arasında dayanışmayı artırmaya yönelik olarak "akran çalışması" yapılması gibi öneri ve kararlarının desteklenmesi ve geliştirilerek metin halinde ilk koordinasyon toplantısına sunulması kararlaştırıldı.

Forumun ikinci gününde, önümüzdeki ilk PM'ye Genel Başkan Yardımcısı Hüner Buğdaycıoğlu tarafından sunulacak olan Gençlik Yönetmeliği tartışılarak karara bağlandı.

Ekim ayı sonunda yapılması kararlaştırılan Gençlik Kongresi'ne kadarki süreci organize edecek bir koordinasyon kurulu oluşturuldu. Koordinasyon, illerin önerdiği isimler ve genç PM, MYK üyeleri olmak üzere toplam 19 üyeden oluşuyor. Lise alan temsilcisi ve Ankara’nın 2 temsilcisi daha sonra bildirilecek.

Koordinasyonda görev alan isimler:
Ali İset (Konya), Anıl Taş (Aydın), Atakan Güzel (Adana), Cihan Erdal (İstanbul), Cihat Demirtaş (İstanbul), Duygu Karadayı (İstanbul), Ekin Gün (İzmir), Gökhan Ergün (Denizli), Günsel Deniz (Gaziantep), Hayri İnce (PM), Ilgım Yıldır (MYK), İbrahim Baysal (İstanbul), Münevver Küçükakın (Manisa- Alaşehir), Ozan Ersan (PM), Sadun Azak (Kocaeli), Simin Gürdal (İstanbul), Sümbül Seda Yalnızca (Kütahya), Ufuk Dede (İstanbul), Yakup Yıldırım (Adıyaman)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder